marți, 19 iunie 2018

România lucrului țapăn făcut. Dictatura secăturilor și legile bramburelii

România lucrului țapăn făcut
Dictatura secăturilor și legile bramburelii
Dublare nu înseamnă automat o creștere cu 100% a salariului. La unii, dublare poate fi o creștere de 10% sau chiar o scădere de -40%, depinde de care parte a diagramei te situezi.”
(Lia Olguța Vasilescu, o ministreasă care dă bine cu piciorul și se află de partea cortectă a diagramei)
Pe mine Liviu Dragnea mă fascinează: are calmul acela manipulativ, minciuna absolută, care știe tot și oferă liniște pentru proști…”
(Andrei Șerban, un regizor care se joacă discret cu sufletele noastre)
Ce șansă pentru guvernanți că cei guvernați nu gândesc! (…) Dacă ar fi altfel, nicio societate umană nu ar putea subzista”.
(Adolf Hitler, „Însemnări intime și politice”)


Mintea lui Ciordache se întinde ca o pecingine asupra României, inclusiv asupra justiției noastre chioare și corupte. Chiar dacă specimenul cu studii juridice prin Bălți nu mai este ministru, el continuă să subordoneze interesele societății românești unui singur obiectiv: cum să scape mafia roșie de pârnaie și mai ales marele borfaș. Așa se explică de ce legile noastre devin tot mai echivoce. De aceea, este un elixir s-o auzi pe Lia Mulguța Vasilescu: „Eu v-aș ruga să mai puneți mâna pe o carte de matematică de a V a, că văd că unii dintre noi nu înțeleg limba română. La fel am spus si anul trecut dar nu ati fost atenti. Am explicat atunci clar ca dublare nu inseamna automat o crestere cu 100% a salariului. La unii, dublare poate fi o creștere de 10% sau chiar o scădere de -40%, depinde de care parte a diagramei te situezi. Eu ce să vă fac dacă nu v-a placut matematica?”


Liviu Dragnea a impus prostia drept criteriu de promovare. Vedeam altădată că prostia are echivalent ideal în toașa Leana, în toașa Găinuță, Sporninc, Suzănica Gâdea, în toașu Octav Cozmîncă și că asemenea repere nu pot fi depășite. Ne-am înșelat rău. Încă se mai poate. Pe mine nu mă îngrijorează atât de mult stâlcirea limbii române, deși este un lucru grav. Mai grav este că asemenea secături au devenit repere. Iată de ce Liviu Dragnea nici nu și-a mai pus la bătaie funcția de președinte al partidului la congres. Voi, ceilalți, trebuie să vă validați prin alegeri, evident trucate de mine. Eu trebuie să rămân deasupra tuturor și, cel mult, să întreb dacă mă mai iubiți. Întreb congresul: Mă mai vreți? Și congresul răspunde cu urale. Sigur că Dragnea și-a sacrificat berbecii care nu prea behăiau în cor și pe martorii lui Ion Iliescu. Așa se explică de ce Abramburica a fost îndepărtată din conducerea mafiei roșii. L-a marginalizat inclusiv pe gauleiterul Codrin Ștefănescu, deși putea să-i facă monument în fața partidului. Aceste lighioane trăiesc cu nostalgia neîmpărtășită a cultului personalității lui Nicolae Ceaușescu, dar, pe lângă asemenea specimene, mult-iubitu-și-prea-împușcatu părea un geniu. Și un om profund cinstit.
Partea gravă este că toți încearcă să ne convingă de un lucru simplu: starea lamentabilă, în care a ajuns economia României, după trei decenii de jaf, este provocată de o singură femeie – Laura Codruța Kovesi. Am găsit vinovatul. Această muiere afurisită trebuie dată de gard! Și s-a întors din Japonia Tudorfel Toader, mânios ca șogunul Tokugawa Ieyasu, gata s-o bată pe Codruța în cuie pe frontispiciul Departamentului Național Anticorupție. Argumentele șogunului de la justiție au fost la fel de penibile ca legile lui Ciordache.
 Martorii Varanului mușcă aerul în fiecare noapte. „Klaus Iohannis o va demite pe Kovesi, vă spun eu!”, ne asigură intelectualul Horică, un maestro printre clasici. „Klaus Iohannis nu are un dram de umanitate!”, decretează sifilitic Mircea Badea. Și a repetat de vreo trei ori. Sigur, el a vrut să spună că Iohannis „nu are un dram de omenie”, dar proprietatea termenilor este la grea suferință mai ales printre cei care suflă în vuvuzeaua Varanului. Și avem destule dobitoace care chiar cred asemenea minciuni. Se comportă la fel ca macacul din bancul cu melcul speriat de DNA. Mai mult, Partidul lui Mukles trebuie să-și ia revanșa contra tuturor, contra evidențelor. Teama de ridicol este floare rară: așa aflăm și noi că Prostănacu a câștigat alegerile prezidențiale, nu Traian Băsescu! Într-adevăr, trebuie să fii nănău ca să ajungi până acolo. Însă acești oameni nu mai cunosc limita admisibilă a prostiei.
Sunt puțin îngrijorat!
Văzând că alde Ciordache îl lasă în chiloți pe dealul Cotrocenilor, Klaus Iohannis mai dă semne uneori de iritare: o susține pe Codruța, fără s-o întrebe pe Anca Alexandrescu, după care Dragnea îl pune în fața unei alte gogomănii: silbersteinii l-au consiliat pe popândău să mute ambasada la Ierusalim, să se dea și el american, ca Donald Trump. Fără să-l întrebe pe Klaus Iohannis, Dragnea și Dăncilă zboară la Netanyahu, fac libații și ne pun în cap toată lumea arabă, toată Uniunea Europeană și conducerea ONU. Tot ce făcuse diplomația lui Nicolae Ceaușescu era aruncat pe apa Iordanului. Dacă nici aici nu avem dovada supremă a prostiei și inadecvării, atunci eu nu știu unde s-o mai caut. „Sunt trei luni (n.r. - de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis într-o declarație de presă.
Evident, Dragnea și Dăncilă i-au dat cu flit președintelui. S-a alăturat și Călin Costache Tăricelu. Câteodată, Dragnea o mai scapă din frânghie pe Dăncilă și vorbește și Viorica din abisul Gropii Marianelor: „Acesta este adevărul. În cursul anului 2017, adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program (de guvernare - n.r.) care, vă spun sincer, nu a făcut bine României“, a afirmat Viorica Dăncilă de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor. După care, a sărit la președinte: „Categoric nu îmi dau demisia. Atâta timp cât am sprijinul coaliţiei de guvernare. Declaraţia preşedintelui nu îşi avea rostul acum şi cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern. Aprecierile şi modul de exprimare al preşedintelui m-au jignit şi de aceea nu am mers azi la Cotroceni. După cum ştiţi, am fost plecată în Israel. Când m-am întors din Israel, am văzut declaraţiile domnului preşedinte, am văzut modul în care domnul preşedinte dădea impresia că mă cheamă ca la şcoală, ca pe un elev care nu şi-a făcut lecţia şi trebuie certat. Sunt prim-ministrul României şi nu pot accepta acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă. Deci, ea este șefa Guvernului și nu poate accepta acest lucru! Noi ce să mai zicem dacă nici ea nu se mai suportă? Ce se mai poate spune, fraților?
Mafia roșie se comportă la fel ca Tăricelu sau ca Victoraș Ponta cu președintele Traian Băsescu. Asemenea indivizi nu numai că nu cunosc Constituția României, dar ei au carențe grave de educație primară. Poate să fie și un măturoi la Cotroceni, el este totuși președintele românilor și politețea elementară măcar te obligă să-i dai telefon și să-i ceri părerea într-o chestiune de politică externă. Chiar nu pricepeți?
În virtutea dreptului istoric, eu am certitudinea că Ierusalimul este și trebuie să rămână capitala tuturor evreilor. Invadatorii care au venit mai târziu trebuie să respecte legile iudaice, altfel sunt liberi să plece. Arabii au destule capitale de la Riad la Cairo. Să aleagă. De aceea, eu cred că Donald Trump a procedat corect când a tăiat acest nod gordian. Pe de altă parte, nu Dragnea și pavianul lui erau cei chemați să mute ambasada României, fără să știe președintele Iohannis. Nu România trebuia să iasă aici în față ca păduchele în frunte.
Dacă-i înjurăm așa cum merită pentru conflictul dintre statul lor paralel și națiunea română, ne acuză tot ei pe noi că am… defăimat patria.
Klaus Iohannis promisese că va fi un altfel de președinte, că nu va semăna cu Traian Băsescu. Și a ajuns în impas. Când i s-a strigat să nu mai dea din mână (asemenea lui Nicolae Ceaușescu), Ion Iliescu și-a apucat căciula cu ambele mâini și a stat așa încleștat de blană până a terminat discursul. Klaus Iohannis nu pricepe nici după aproape patru ani de mandat, că nu poți să fii lord cu mocofanii. Ei îți vor sări în cârcă. România are nevoie de un regim republican prezidențial, ca în Franța, fiindcă președintele este cel mai reprezen tativ demnitar ales prin vot. Apoi, trebuie să știm și noi pe cine mai împușcăm la Târgoviște.
De aceea, Bătrâna Deșcă se fîțîie pe la tribunal ca un om nevinovat de lovitura de stat și de mineriade. Morții cu morții, viii cu viii, el să trăiască o sută de ani! Și să-l decretăm erou! Atâția tioneri s-a făcut pământ și Petre Roman se simte „cu conștiința curată”, ca Brucan. Nu omori un câine în ziua de Crăciun, darmite un om? Și l-au omorât, prtintre altele, „pentru subminarea economiei naționale”. Oare cine a subminat realmente economia națională?


Șobolanul și popândăul
Rozătoarele au început să se puiască prin vizuinele mafiei roșii pentru ca privitorii lui Gâdea să nu mai priceapă nimic și să rămână astfel captivi. Victoraș Ponta a devenit naționalist și a făcut partidul Pro România cu Daniel Constantin. Apoi au început să ronțăie ideile ciuce de la Smîrdioasa. „Pro Dracu, nu Pro România!, mi-a spus Adrian Porumboiu când l-am întrebat de ce nu i-a dat șpagă Micului Titulescu. Ăștia m-au nenorocit…” Și APIA l-a executat pentru 17 vaci care nu aveau crotalii: 17 milioane de euro penalități! Pe partea cealaltă, de la frații de peste Prut, au venit și geambașii lui Vladimir Plahotniuk și cea mai mai puternică afacere din central Moldovei a ajuns în pericol. După care șobolanii au început să întindă momeli pentru alde Bănicioiu din PSD să treacă la Pro România. „Nu vor reuşi să ia oameni din PSD, crede Liviu Dragnea. Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacrifice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate”, s-a strepezit popândăul.
În acest timp, șogunul Tudorfel și Ciordache dau atacul final la Justiție. Niciun judecător nu vrea să ajungă la judecătoria de la Copălău și nu ne mai mirăm de nimic. Așa vor fi eliberați toți. Nu ne mirăm nici că un amărât de român întors în țară nu poate dovedi că este viu ca să anuleze certificatul de deces, încât am ajuns de râsul presei internaționale. Ponta e spălat de judecători și rămâne Pro România. El era Pro România când a distrus combinatul de la Pitești, sau când a luat șpăgile de la Turceni, sau când l-au plătit kazahii să nu le mai ceară datoria de un milliard de dolari pentru Rompetrol…
Numai într-o lume de mameluci se poate întâmpla așa ceva. Ei dau o lege astăzi ca s-o renege mâine. Dăm legea pentru proști, vedem ce efect are și renunțăm dacă urlă! De la plata impozitelor și până la pilonul II de pensie, toate legile lui Ciordache arată așa: după chipul și asemănarea acestui netot.
Însă totul se va rezolva de la sine prin marele miting de susținere a pămătufului de la guvern. Gauleiterul Codrin Ștefănescu va aduce la București hoardele de pensionari care au o singură ideologie: micu și Berea proastă. La început, Dragnea a vrut să facă o demonstrație „pentru familia tradițională”. Am aflat la o partidă de table cu vecinii mei. „Vasile, te duci, bă, la mitingu familiei?”, întreabă Nicu, pompierul meu agitat de la parter. „Mă duc, bă, m-a mobilizat”. „Bă Vasile, tre’ să ai una dă douășcinci dă ani, bă, să te duci cu ea acolo, ca Dragnea, că așa-i tradițional.” „Du-te, bă, dracu’!”… Și cei doi tîrșogi fustangii din fruntea Parlamentului au renunțat la mitingul pentru familie. Prea mulți vorbeau ca vecinul meu…
Mintea moldoveanului cea de pe urmă
Noi avem dileme cu Mulguța Vasilescu și românii din Basarabia se frăsuiesc să scoată un român de-al lor primar la Chișinău. Altfel, îi mănâncă Ivan Ceban, buldogul lui Igor Dodon. După Ceban, a ieșit în turul al doilea Andrei Năstase, un emul de-al fraților Țopa, care au fugit în Germania de frica procurorilor. De fapt, mi-amintesc că l-am văzut pe Andrei Năstase la toartă cu Igor Dodon pe când demonstrau ei categoric contra oligarhului Plahotniuk. După care, auzim refrenul: „Plahotniuk controlează tot ce mișcă, inclusiv procurorii!” Nici nu știi ce să mai crezi. Oare să fie așa de puternic domnul Lieberman din Israel? Cert este că nimeni nu-i face nimic lui Ilan Șor, un băiet așa de bun, care i-a dat un million de dolari șpagă lui Vladimir Filat ca să vândă aeroportul din Chișinău unor cetățeni liberi din Israel. Să aibă și ei aeroportul lor strategic pe continent. Și Filat este la pârnaie, iar Ilan Șor se perpelește în vila dumisale, vizitat de parlamentari europeni de la Bruxelles, care vor să știe cum suferă această victim politică. Iată că nu rușii, nu ucrainenii par să fie așa de puternici la Chișinău…
Un câștig tot a fost. Partidul Unității Naționale, condus de Anatol Șalaru, cu Traian Băsescu președinte de onoare, a obținut aproape 5% din voturi. Mai mult decât Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu, care are totuși structuri teritoriale. Nu era mai bine să meargă împreună? Mihai Ghimpu distruge și cariera politică a nepotului Dorin Chirtoacă dacă nu înțelege acest lucru nici în al doisprezecilea ceas.
Traian Băsescu s-a dovedit un excelent vector de imagine pentru unioniștii basarabeni. Nimeni nu avea curajul să iasă deschis într-o campanie electorală cu idealul reîntregirii naționale. Fiindcă este singura opțiune realistă pentru românii din Basarabia.
Acest scrutin a fost un test pentru alegerile parlamentare din toamnă. Dacă unioniștii nu vor face front comun, nu vor intra în parlament. Anatol Șalaru, Vitalia Pavlicenco și Mihai Ghimpu sunt singurii lideri politici din Basarabia, care nu au niciun grup mafiot în spate. Ei nu au avut bani pentru șpăgi și așa se explică rezultatul lor relative modest. Ceilalți toți sunt corupți, inclusiv mimoza Maia Sandu, care nu prea vrea să audă de România. Prin mituire au fost realeși oamenii unor escroci notorii ca Ilan Șor, Igor Dodon sau Renato Usatîi. Basarabia are o populație la fel de coruptibilă ca Ferentarii din cauza sărăciei și a ignoranței. Elita votează cu unioniștii.


Ferește-ne, Doamne, de dragostea europenilor!...
Oricât ar părea de bizar, pentru România America este aliatul nostrum strategic, nu Germania sau Franța. Mai degrtabă credem în Anglia, decât în smucita Italie care face temenele în fața Moscovei de vreo 50 de ani. S-a dus Emmanuel Macron la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg, invitat de Vladimir Putin. Că tocmai fusese și Angela Merkel. Voia și el vreo 60 de acorduri comerciale. Și atunci s-a lamentat că Franța are de suferit din cauza Statelor Unite ale Americii în domeniul securității. Bizară declarație pe care țarul cel alb a prins-o din zbor: „Rusia poate oricând să asigure securitatea Europei…” Micron s-a făcut că nu aude, a zâmbit subțire, după care a început să-și ceară scuze că, din cauza Americii, Europa Occidentală a acceptat extinderea NATO spre est, nu și-a respectat angajamentele luate în fața lui Boris Elțin și „am pierdut Rusia”. Și acordurile s-au semnat. Calea spre distrugerea Alianței Nord-Atlantice s-a deschis prin vanitatea doamnei Merkel, care se imaginează un fel de Otto Eduard Leopold von Bismarck. Și asta pentru că Donald Trump, om de afaceri, i-a cerut Germaniei să urce cheltuielile pentru apărarea comună până la 2% din PIB. Sigur, a făcut-o cum s-a priceput el, cu bocancii printre porțelanuri, dar voia contracte pentru miliardarii americani. Adevărul va trebui găsit la mijloc, altfel profită doar Rusia și China de pe urma distrugerii NATO. Viorel Patrichi












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu